Tips voor het online kopen van een design krabpaal

Tips voor het online kopen van een design krabpaal
Katten krabben niet alleen om hun nagels te scherpen. Het is ook een manier van deze dieren om overtollige energie kwijt te raken en hun territorium af te bakenen. Katten hebben namelijk kliertjes tussen hun voetzooltjes waarmee zij hun geur verspreiden. Een krabpaal is onmisbaar als u uw meubilair wilt beschermen tegen de klauwen van uw kat. De meeste krabpalen die u in de plaatselijke dierenwinkel vindt, zijn helaas niet bepaald een verrijking van uw interieur. Gelukkig zijn er online mooie design krabpalen te koop.

De juiste design krabpaal kiezen
Design krabpalen zijn verkrijgbaar in verschillende mooie vormen, zoals de vorm van een boom, schaakstuk of hond. Ook zijn er design krabpalen die er uitzien als een echt meubel, bijvoorbeeld een boekenkast, maar dan met planken die zijn bekleed met materiaal waaraan de kat zijn nagels kan scherpen. U zult zeker iets vinden dat naar uw smaak is. De krabpaal moet echter ook aan de wensen van uw kat voldoen.  Ten eerste moet u er rekening mee houden dat katten de voorkeur hebben voor verticaal óf horizontaal krabben. Katten die het liefst verticaal krabben doen dat het liefst aan een paal. Voor katten die horizontaal krabben zijn planken meer geschikt. Stem de aanschaf van uw design krabpaal of krabmeubel hier op af. Ten tweede bepaalt de grootte van uw kat welke krabpaal het meest geschikt is. De krabpaal moet groot genoeg zijn, zodat de kat zich volledig kan uitstrekken bij het krabben. Ook moet de krabpaal stevig zijn, zeker als uw kat zwaar is.  Ten derde moet de krabpaal passen bij het karakter van uw kat. Een actieve kat doet u een plezier met een krabpaal waarin hij kan klimmen en spelen. Een timide kat heeft behoefte aan een plaats waar hij de ruimte goed kan overzien. Kies dus voor een krabpaal met een plateau waarop hij hoog kan gaan zitten. Een luie kat vindt het fijn als de krabpaal tevens als slaapplaats kan dienen. 

Uw kat aan de nieuwe krabpaal laten wennen
Het is niet moeilijk om kittens aan te leren gebruik te maken van een krabpaal. Ook katten die al een krabpaal gewend zijn, begrijpen wat de bedoeling is van het nieuwe meubelstuk. Toch hebben zij vaak wel eventjes de tijd nodig om aan de nieuwe krabpaal te wennen. Er zijn gelukkig een aantal trucs om de krabpaal onder de aandacht van uw kat te brengen: leid uw kat met een speeltje naar de krabpaal; wrijf de pootjes van de kat tegen de nieuwe krabpaal aan zodat deze zijn geur krijgt; experimenteer wat uw kat de meest aantrekkelijke plek voor de krabpaal vindt.
Een kat treft de krabpaal het liefst aan op zijn looproute en bij deuren. Krabben is immers een manier van een kat om zijn territorium af te bakenen. Spray de krabpaal in met kattenkruid of valeriaan. Katten zijn dol op deze geuren Maak het zo onaantrekkelijk mogelijk om aan ander meubilair te krabben. Leg er tijdelijk plastic of aluminiumfolie overheen. Katten hebben een hekel aan het knisperende geluid van deze materialen. Beloon de kat met een snoepje of een aai als hij gebruik maakt van de nieuwe krabpaal.
Bent u op zoek naar een dierenspeciaalzaak dat onder andere design krabpalen in het assortiment heeft? Kijk dan op Pets Gifts.


Delen